12. септембар 2018. Председница Народне скупштине у посети Великом Трнову

12. септембар 2018. Председница Народне скупштине у посети Великом Трнову

Среда, 12. септембар 2018.

Гојковић посетила Велико Трново

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, у оквиру званичне државне посете Бугарској, посетила је Велико Трново, где је разговарала са градоначелником Данијелом Пановим.


Гојковић је истакла значај развоја сарадње на локалном и регионалном нивоу и нагласила да је то прави начин да се добра сарадња на политичком плану преточи у конкретне облике сарадње.
Председница Скупштине Србије је указала да је потребно подстаћи још чвршће повезивање и јачања веза између градова и општина у области туризма, културе, што ће допринети бољем повезивању две државе, а са градоначелником Пановим је разговарала о могућности додатног повезивања општина и градова две државе.

Панов је напоменуо да Велико Трново има добру сарадњу са Нишом, као и да је спреман да развија сарадњу са другим локалним самоуправама у Србији. Панов је прихватио предлог делегације Народне скупштине Републике Србије да се у наредном периоду развије блиска сарадња Великог Трнова и Краљева, која ће бити заокружена споразумом о сарадњи и братимљењу два града.

Гојковић је изразила задовољство због посете Великом Трнову на позив градоначелника Панова, имајући у виду његов посебан статус, као и културни и историјски значај, али и значај који има за Србију и српски народ због Светог Саве, првог српског архиепископа и просветитеља, који је у овом граду провео своје последње дане, где је и сахрањен, а који и данас представља снажан мост пријатељства Срба и Бугара.

Гојковић је са потпредседником Народног собрања Бугарске Јаворем Нотевим и градоначелником Великог Трнова Пановим положила цвеће на гроб где је био сахрањен Свети Сава у Цркви Светих 40 великомученика.

У Делегацији Народне скупштине су и народни посланици, чланови oдбора за спољне послове и европске интеграције Маја Пужић и Жарко Мићин.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
петак, 26. април
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја