22. јул 2019. Председница Народне скупштине Маја Гојковић и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж

22. јул 2019. Председница Народне скупштине Маја Гојковић и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж

Понедељак, 22. јул 2019.

Гојковић и Чадеж потписали Споразум о сарадњи Народне скупштине и Привредне коморе Србије

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж потписали су данас у Скупштини Србије Споразум о сарадњи у циљу јачања сарадње привреде и парламента, како приликом доношења законских прописа од значаја за привреду Републике Србије, тако и у промоцији привреде Србије у свету и могућности улагања у нашу земљу.


Гојковић је истакла да је потписивањем Споразума о сарадњи институционализована будућа сарадња Народне скупштине РС и Привредне коморе Србије и навела да је направљен значајан корак у јачању сарадње Народне скупштине са привредом приликом доношења закона и стварања повољније инвестиционе климе.

Гојковић је указала да ће Споразум о сарадњи омогућити учешће представника Привредне коморе у раду одбора у припреми закона, као и сарадњу са привредном и ПКС у припреми и организовању јавних слушања о законима који се тичу привреде, а пре разматрања у пленуму Скупштине Србије.

Гојковић је нагласила да је посебно важна сарадња и заједнички рад у области парламентарне дипломатије, како током званичних билатералних посета, тако и на мултилатералним парламентарним догађајима на промоцији привредних потенцијала Србије и представљању могућности улагања.

Гојковић је истакла да ће Народна скупштина и ПКС сарађивати и приликом одржавања предстојеће 141. скупштина Интерпарламентарне уније у Београду од 13 до 17. октобра, јер је у питању први тако важан скуп који се у нашој земљи организује после неколико деценија. Гојковић је напоменула да ће то бити добра прилика да се Србија представи и са привредним потенцијалима, будући да се очекује долазак делегација из више од 150 држава.

Гојковић је рекла да је потписивањем Споразума о сарадњи Скупштина Србије показала да поштује сегмент привреде и залагање Привредне коморе да сарађује са посланицима у циљу побољшања законодавне слике и могућности инвестирања у нашу државу.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж је захвалио на спремности Скупштине Србије на заједнички рад и институционализацији сарадње потписивањем Споразума.

„Привреда овим добија могућност да изнесе своје аргументе посланицима који учествују и дискутују о законским актима који се тиче привреде. Ту видимо могућност да Привредна комора Србије допринесе и укаже како се неки законски оквир примењује у свакодневном пословном амбијенту и где су проблеми“, рекао је Чадеж и указао да је овим Народна скупштина показала да жели да доноси законодавни оквир какав је потребан грађанима и привреди која прави економску динамику.

Чадеж је нагласио да је, поред сарадње у одборима и јавним слушањима, посебно важна међународна сарадња и указао да Привредна комора жели да допринесе промоцији привреде Србије у оквиру парламентарне дипломатије, у активностима председнице Скупштине Србије, посланика и парламентарних делегација, како би били и „прави амбасадори српске привреде“.

„Нама је важно да радимо заједно на плану међународне сарадње“, истакао је Чадеж и навео да је изузетно значајно представити шта конкретно Србија и њене компаније могу да понуде.


Видео (1)

Понедељак, 22. јул 2019. | потписивање Споразума о сарадњи између Народне скупштине и Привредне коморе Србије и изјаве за медије председнице НС и председника ПКС 22.07.2019.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4