4. март 2016. Председницa Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић са председником Скупштине АП Војводине Иштваном Пастором

4. март 2016. Председницa Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић са председником Скупштине АП Војводине Иштваном Пастором

Петак, 4. март 2016.

Гојковић и Пастор сагласили се да покрајински и локални избори буду одржани са републичким

Председницa Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Скупштине АП Војводине Иштваном Пастором у Новом Саду, а том приликом сагласили су се да покрајински и локални избори буду одржани истог дана са ванредним парламентарним изборима, односно 24. априла.


Гојковић и Пастор су нагласили да је истовремено одржавање избора политички, економски и друштвено наjрационалније.

Председница Народне скупштине, која расписује локалне изборе, је навела да ће изборе за локалне самоуправе расписати у складу са прописима, када се заврши процедура распуштања општина Земун и Вождовац. Гојковић је прецизирала да 14 општина у Србиjи неће имати сада изборе за локалну скупштину.

„Расписаћу изборе за локалне самоуправе након викенда када истекну ови рокови. Учинићу то као господин Пастор из разлога економичности и практичности, за исти дан за када ће бити расписани и покрајински и републички избори“, рекла је Гојковић.

Пастор је навео да ће изборе за посланике у Скупштини АП Војводине расписати 22. марта, имајући у виду да покрајински избори морају бити расписани 90 дана пре истека мандата, а да морају да се одрже у периоду од 30 до 60 дана од расписивања.

Пастор је указао да имајући у виду те рокове, избори у Покрајини морају бити одржани између 22. априла и 22. маја и додао да ће у моменту расписивања покрајинских избора сигурно водити рачуна о томе да се покрајински избори одрже онда када буду и републички, јер је то једино рационално са политичког, економског и функционалног аспекта.

Гојковић и Пастор су оценили и да је сарадња Народне скупштине Републике Србије и Скупштине АП Војводине у протеклом периоду била изузетно успешна.

Гојковић је истакла да су председник Пастор и она показали да Народна скупштина Републике Србије и Скупштина АП Војводине могу добро да сарађују на питањима које су од важности за функционисање парламената и зарад свих грађана Србије, као и да би ова пракса требало да буде настављена и у будућности.

Пастор је рекао и да је у председници Гојковић имао отвореног и искреног сарадника, те да су, захваљујући томе, увек створене претпоставке и услови да се све иницијативе које је Скупштина АПВ као овлашћени предлагач упућивала према Народној скупштини разматрају у нормалној атмосфери.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
уторак, 22. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја