23. октобар 2018. Председница Народне скупштине Маја Гојковић и председник  Државне думе Руске Федерације Вјечислав Володин

23. октобар 2018. Председница Народне скупштине Маја Гојковић и председник Државне думе Руске Федерације Вјечислав Володин

Уторак, 23. октобар 2018.

Гојковић и Володин отворили заседање Комисије за сарадњу два парламента

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић и председник Државне думе Руске Федерације Вјечислав Володин отворили су данас у Москви Треће заседање Комисије за сарадњу два парламента.


Гојковић и Володин су истакли да је досадашњи рад Комисије за сарадњу Народне скупштине Републике Србије и Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације дао изузетно значајан подстицај како међупарламентарним, тако и билатералним односима у целини.

Гојковић и Володин су нагласили да је неопходно да се на законодавном нивоу обезбеди спровођење одлука које су договрене на нивоу извршне власти како би још динамичније и интензивније развијали односе. Председници два парламента су на почетку рада Комисије поздравили развој економске сарадње и раст робне размене, важност питања дигиталне економије, као и сарадњу у области образовања и културе.

Комисија за сарадњу два парламента, на данашњем трећем заседању, разматра питања међупарламентарне сарадње као фактора јачања билатералних односа, парламентарне подршке економској, трговинској и културној сарадњи, потом националне праксе законодавног регулисања дигиталне економије, као и ситуације у Европи и на Балкану.

Седницу Комисије воде потпредседник Народне скупштине Републике Србије Ђорђе Милићевић и први потпредседник Државне думе, заменик копредседника Комисије Мељников Иван Иванович.

Ове актуелне и важне теме од обостраног интереса за оба парламента и две државе, разматрају народни посланици Милован Дрецун, проф. др Жарко Обрадовић, др Александра Томић, Снежана Б. Петровић, Мирко Крлић, Драгомир Карић и Јасмина Обрадовић, а са руске стране учествују Сергеј Александрович Жигарев, Владимир Владимирович Бортко, Михаил Васиљевич Јемељанов, Константин Фјодорович Затулин, Дмитриј Георгијевич Новиков, Виктор Петрович Водолацки, Виктор Михајлович Заварзин, Сергеј Владимирович Железњак, Анатолиј Николаевич Грешневиков и Светлана Борисовна Савченко.

Комисија за сарадњу Скупштине Србије и Државне думе формирана је на основу Споразума о сарадњи и Споразума о успостављању Комисије. Прво заседање одржано је 17. децембра 2015. године у Москви, а друго 5. јуна 2017. године у Београду.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
субота, 5. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја