29. мај 2019. Потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић са председником Сталног комитета Народног конгреса Аутономне области Тибет Лабсангом Гјалтсеном.

29. мај 2019. Потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић са председником Сталног комитета Народног конгреса Аутономне области Тибет Лабсангом Гјалтсеном.

Среда, 29. мај 2019.

Активности делегације Народне скупштине у оквиру Другог заседања Комисије у Народној Републици Кини

Делегација Народне скупштине, коју предводи потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић, у оквиру Другог заседања Комисије за сарадњу Народне скупштине Републике Србије и Свекинеског народног конгреса Народне Републике Кине, имала је састанак у Ласи са председником Сталног комитета Народног конгреса Аутономне области Тибет Лабсангом Гјалтсеном.


Председник Сталног комитета Гјалтсен је истакао да је Србија значајан партнер у иницијативи „Појас и пут“ и да је Комисија отворила нови канал сарадње Кине са Србијом, у складу са високим нивоом односа две земље.

Оцењено је да су остварене посете председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга Србији и председника Републике Србије Александра Вучића Кини од историјског значаја, што је отворило врата низу посета на високом и највишем нивоу и обезбедило да се сарадња две земље остварује на нивоу свеобухватног стратешког партнерства.

Потпредседник Народне скупштине и копредседник Комисије Верољуб Арсић упознао је председника Сталног комитета Лабсанга Гјалстена са радом и активностима Комисије, као и са темама Другог заседања, посебно у областима политичке, економске и културне сарадње.

Арсић је детаљно упознао домаћина са актуелном ситуацијом на Косову и Метохији и захвалио кинеској страни на континуираној подршци очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије.

На састанку су разматрани потенцијали и иницијативе у домену међурегионалне сарадње.

Делегацију поред копредседника Комисије Верољуба Арсића чине и председник Одбора за спољне послове и председник Посланичке групе пријатељства са Народном Републиком Кином проф. др Жарко Обрадовић, председник Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику Снежана Б. Петровић, председник Одбора за здравље и породицу др сци. мед. Дарко Лакетић, председник Одбора за културу и информисање Мирко Крлић и заменик председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво проф. др Љубиша Стојмировић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
субота, 26. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја