Понедељак, 28. новембар 2016.

Девета седница Одбора за културу и информисање

Чланови Одбора за културу и информисање су већином гласова, на седници од 28. новембра, утврдили листе кандидата за чланове Савета Регулаторног тела за електронске медије, као и листе организација које заједно чине јединственог овлашћеног предлагача, које су предложили универзитети акредитовани у Републици Србији, заједничким договором, као и удружења чији су циљеви остваривање слободе изражавања и заштита деце, заједничким договором.


Председница Одбора Маја Гојковић подсетила је да је Одбор упутио јавни позив овлашћеним предлагачима 4. новембра, као и да је рок за достављање образложеног предлога два кандидата за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије био 15 дана.

Овлашћени предлагач, универзитети акредитовани у Републици Србији, заједничким договором, предложили су кандидате проф. др Ненада Цекића, проф. др Владимира Томашевића, Горана Петровића и проф. др Драгана Бошковића.

Одбор је утврдио листу кандидата за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије, којег предлажу универзитети акредитовани у Републици Србији, заједничким договором, на којој су два кандидата који испуњавају услове прописане јавним конкурсом и то: проф. др Владимир Томашевић и Горан Петровић.

Одбор је утврдио и листу организација за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије, којег предлажу универзитети акредитовани у Републици Србији, заједничким договором, и то Универзитет у Београду, Универзитет Унион – Никола Тесла и Универзитет у Крагујевцу.

Овлашћени предлагач, удружења чији су циљеви остваривање слободе изражавања и заштита деце, заједничким договором, предложили су за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије кандидате Радоја Кујовића и Радослава Николића.

Одбор је утврдио листу кандидата за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије, којег предлажу удружења чији су циљеви остваривање слободе изражавања и заштита деце, заједничким договором, на којој су кандидати Радоје Кујовић и Радослав Николић, а Одбор је такође утврдио и листу организација за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије, којег предлажу удружења чији су циљеви остваривање слободе изражавања и заштита деце, заједничким договором, на којој је 52 удружења.

У наставку седнице размотрена је Иницијатива за доношење аутентичног тумачења одредаба Закона о електронским медијима, коју је Одбору поднела Јавна медијска установа „Радио телевизија Србије“.

Јавна медијска установа „Радио телевизија Србије“ затражила је аутентично тумачење члана 100. став 9. Закона о електронским медијима. Имајући у виду да Одбор за културу и информисање није надлежан, чланови Одбора одлучили су да иницијативу проследе Одбору за уставна питања и законодавство.

Седници су присуствовали следећи чланови и заменици чланова Одбора: Снежана Пауновић, мр Јадранка Јовановић, Наташа Михаиловић Вацић, Ђорђе Вукадиновић, Милетић Михајловић, Милорад Хаџи Стошић, Бојан Торбица, др Ана Стевановић, Мирко Крлић, Владимир Ђурић, Енис Имамовић, Весна Марјановић, Марија Обрадовић, Србислав Филиповић и Драгана Костић.

Седници је председавала председница Одбора Маја Гојковић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Понедељак, 28. новембар 2016. | Девета седница Одбора за културу и информисање 28.11.2016.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
недеља, 3. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја