Sandra Božić

SANDRA BOŽIĆ

Izborna lista

ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve

Poslanička grupa

Poslanička grupa „ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE“

Politička stranka na čiji je predlog izabran/a

Srpska napredna stranka (SNS)

Datum potvrđivanja poslaničkog mandata

01.08.2022.

Godina rođenja

1979.

Zanimanje

diplomirani politikolog za međunarodne odnose

Funkcija u Narodnoj skupštini Republike Srbije

  • Potpredsednik Narodne skupštine

Članstvo u odborima

Članstvo u ostalim radnim telima i delegacijama

  • Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje (potpredsednik)

Članstvo u delegacijama

Članstvo u grupama prijateljstva

Mesto prebivališta

Pančevo

Poslanička kancelarija

  • Moše Pijade 19, Pančevo
  • 013-342-680
  • Nada Milanović
  • svakog radnog dana od 10.00 do 16.00 časova

Biografija

Rođena je 15. oktobra 1979. godine u Pančevu.

Fakultet političkih nauka završila je na Beogradskom univerzitetu. Po zanimanju je diplomirani politikolog za međunarodne odnose.

Govori engleski i ruski jezik, majka je dve ćerke.

Od 2008. do 2015. godine radila je u privatnom sektoru u oblasti energetike, gde je obavljala posao menadžera prodaje i marketinga, a kasnije i savetničke poslove.

Od marta 2015. do marta 2018. obavljala je dužnost direktora pančevačkog JKP „Grejanje“, kada ovo preduzeće zbog odličnih rezultata i razvoja dobija nagradu za najuspešniju toplanu u Srbiji.

Nakon verifikacije poslaničkog mandata u Narodnoj skupštini Republike Srbije, narodni poslanik postaje 2018. godine. Obavljala je dužnost narodne poslanice u dva saziva Narodne skupštine, a na izborima 2022. godine izabrana je po treći put. U jedanaestom sazivu bila je članica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva, Odbora za prava deteta, zamenica člana Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Odbora za zdravlje i porodicu i Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja. Takođe je obavljala funkciju zamenika člana u Delegaciji u Parlamentarnoj dimenziji Centralno-evropske inicijative. U dvanaestom sazivu bila je zamenica predsednika poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, predsednica Odbora za kulturu i informisanje, članica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, i zamenica člana Odbora za kontrolu službi bezbednosti. U istom mandatu predsedavala je Ženskom parlamentarnom mrežom,baveći se pitanjima unapređenja rodne ravnopravnosti i prevencijom nasilja prema ženama.

Usavršavala se u domenu korporativnog upravljanja, finansijskog upravljanja i kontrole. Poseduje sertifikat Internog proverivača prema ISO 14001:2015. kao i sertifikat za finansijsko, pravno i budžetsko poslovanje privrednih društava, budžetskih korisnika i javnih preduzeća.

U toku profesionalne karijere kao menadžer projekta, ispred grada Pančeva, vodila je projekat „Banatsko sunce za sve“,koji i danas predstavlja jedan od najvećih projekata te vrste u Jugoistočnoj Evropi. Pored toga,uspešno je obavljala funkciju predsednika Upravnog odbora Atletskog kluba „Dinamo“iz Pančeva, u kojem je ostvarila zapažene juniorske rezultate.

Članica je Predsedništva Srpske napredne stranke.
Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
petak, 8. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja