21. april 2017. Zamenica predsednice Odbora za evropske integracije u razgovoru sa ambasadorkom Republike Češke u Srbiji

21. april 2017. Zamenica predsednice Odbora za evropske integracije u razgovoru sa ambasadorkom Republike Češke u Srbiji

Petak, 21. april 2017.

Sastanak zamenice predsednice Odbora za evropske integracije i ambasadorke Republike Češke u Srbiji

Elvira Kovač, zamenica predsednice Odbora za evropske integracije u razgovoru sa ambasadorkom Republike Češke u Srbiji, Nj.E. Ivanom Hlavsovom dogovorila je sastanak sa delegacijom iz Češke, koju će činiti narodni poslanici Odbora za spoljne poslove, odbranu i bezbednost i Odbora za evropska pitanja Senata Parlamenta Češke.


Delegacija iz Republike Češke sastaće se sa narodnim poslanicima Republike Srbije, odnosno članovima Odbora za za spoljne poslove, Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za evropske integracije, 7. juna 2017. godine.

Na sastanku je bilo reči i o pregovaračkoj poziciji Srbije na putu ka Evropskoj uniji, a Hlavsova je naglasila da Republika Češka podržava evrointegracije Republike Srbije od samog početka.

Sagovornici su razgovarali i o strukturi i načinu na koji se članovi Odbora biraju, a zamenica predsednice Odbora za evropske integracije, istakla je da se izbor za predsednika Odbora očekuje u najskorije vreme, i dodala da je njeno mišljenje da bi na čelu Odbora trebalo da bude narodni poslanik opozicije.