Среда, 7. април 2004. - Уторак, 20. април 2004.

Oсма седница Првог редовног заседања Народне скупштине Репубике Србије у 2004. години

Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић сазвао је Осму седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години за среду, 7. април, са почетком у 10 часова.


Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић сазвао је Осму седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години за среду, 7. април, са почетком у 10 часова.

Народна скупштина је за ову седницу усвојила следећи дневни ред:

1. Предлог закона о спречавању сукоба интереса при вршењу јавних функција, који је поднела Влада Републике Србије,
2. Предлог закона о регулисању обавеза Републике Србије по основу зајма за привредни развој, који је поднела Влада Републике Србије,
3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о гаранцијском фонду, који је поднела Влада Републике Србије,
4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на финансијске трансакције, који је поднела Влада Републике Србије,
5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на употребу, држање и ношење добара, који је поднела Влада Републике Србије,
6. Предлог закона о изменама и допунама Закона о акцизама, који је поднела Влада Републике Србије,
7. Предлог закона о изменама и допунама Закона о платном промету, који је поднела Влада Републике Србије.

Првог дана рада, Народна скупштина је водила начелни претрес о Предлогу закона о спречавању сукоба интереса при вршењу јавних функција.

Другог дана рада (8. април) народни посланици су завршили начелни и започели претрес у појединостима о Предлогу закона о спречавању сукоба интереса при вршењу јавних функција.

Трећег дана рада (13. април) Народна скупштина је завршила претрес у појединостима о Предлогу закона о спречавању сукоба интереса при вршењу јавних функција и отворила заједнички начелни претрерс о Предлогу закона о регулисању обавеза Републике Србије по основу зајма за привредни развој, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о гаранцијском фонду и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о платном промету.

Народна скупштина је, четвртог дана рада (14. април) завршила заједнички начелни претрес о предлозима закона о регулисању обавеза Републике Србије по основу зајма за привредни развој и о изменама и допунама Закона о гаранцијском фонду и Закона о платном промету.

У наставку рада, народни посланици су обавили претрес у појединостима о Предлогу закона о регулисању обавеза Републике Србије по основу зајма за привредни развој о и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о гаранцијском фонду.

У поподневном делу рада, Народна скупштина је почела заједнички начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о порезу на финансијске трансакције, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о порезима на употребу, држање и ношење добара и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о акцизама.

Петог дана рада (15. април) Народна скупштина је обавила заједнички начелни претрес о предлозима закона о изменама и допунама Закона о порезу на финансијске трансакције, Закона о порезима на употребу, држање и ношење добара и Закона о акцизама.

Пошто на Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на финансијске трансакције нису поднети амандмани, Народна скупштина је без расправе закључила претрес у појединостима о овом законском предлогу, а у наставку рада започела претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о порезима на употребу, држање и ношење добара.

Шестог дана рада (19. април), Народна скупштина је обавила претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о порезу на употребу, држање и ношење добара, Предлог закона о изменама и допунама Закона о акцизама и Предлог закона о изменама и допунама Закона о платном промету. У наставку рада Народна скупштина је обавила јединствени претрес о предлозима одлука о престанку дужности и о разрешењу носилаца правосудних функција, уврштених у дневни ред седнице по хитном поступку, на предлог Одбора за правосуђе и управу.

Председник Народне скупштине Предраг Марковић је одредио Дан за гласање, одмах по окончању расправе о свим тачкама дневног реда.

У Дану за гласање Народна скупштина је усвојила у целини Предлог закона о спречавању сукоба интереса при вршењу јавних функција, Предлог закона о регулисању обавеза Републике Србије по основу зајма за привредни развој, Предлог закона о изменама и допунама Закона о гаранцијском фонду, Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на финансијске трансакције и Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на употребу, држање и ношење добара.

До завршетка радног дана, Народна скупштина је усвојила у начелу Предлог закона о изменама и допунама Закона о акцизама.

Седмог дана рада (20. април), у наставку Дана за гласање, Народна скупштина је усвојила у целини Предлог закона о изменама и допунама Закона о акцизама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о платном промету, као и предлоге одлука о престанку и о разрешењу носилаца правосудних функција, након чега је председник Предраг Марковић закључио Осму седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
четвртак, 11. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја