Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Valjevo

Sreda, 30. mart 2011.

Dvadeset šesta sednica Odbora za omladinu i sport

Odbor za omladinu i sport održao je 30. marta 2011. godine Dvadeset šestu sednicu van sedišta Narodne skupštine Republike Srbije, u Valjevu, u prostorijama zgrade Skupštine grada Valjeva.



Sednici je predsedavao predsednik Odbora Milan Vučković, a sednici su prisustvovali gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević, pomoćnik gradonačelnika Radivoje Milutinović, pomoćnik ministra za omladinu i sport Dragan Atanasov, direktor Antidoping agencije Republike Srbije dr Nenad Dikić, predsednik Skupštine grada Valjeva Goran Lučić, zamenik gradonačelnika Stanko Terzić, zamenik predsednika Skupštine grada Zaven Der Hazarjan, direktor Direkcije za obnovu i izgradnju Kolubarskog okruga i odbornik u Skupštini grada Valjeva Dragan Jeremić, načelnice Gradskih uprava Dragana Đenić i Jelica Stojanović, referent zadužen za sport u Gradskoj upravi Valjevo i bivši košarkaš Vojislav Kecojević, direktor javnog preduzeća Valis Milorad Minić, direktor osnovne škole u Popučkama u Valjevu, Viktor Dimitrijević iz Mašinoprojekta, kao i predstavnici sportskih klubova iz Valjeva.

Pozdravljajući prisutne narodne poslanike i goste, predsednik Odbora Milan Vučković istakao je važnost održavanja sednice van sedišta Narodne skupštine Republike Srbije.

Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević, koji je izrazio zadovoljstvo što je baš grad Valjevo izabran kao sedište za održavanje sednice Odbora za omladinu i sport.

Pomoćnik ministra za omladinu i sport Dragan Atanasov i direktor Antidoping agencije Republike Srbije dr Nenad Dikić predstavili su prisutnima aktivnost Antidoping agencije Republike Srbije, čiji je cilj prevencija dopinga u spotru - preuzmi PET GODINA ADAS – da li su ispunjena očekivanja? Dr Dikić je izneo podatak da je u periodu od 2006. pa do 2010. godine broj antidoping kontrola povećan za 20 puta i to sa 21 na 410 kontrola, ali se i dalje sprovodi dvostruko manje kontrola u odnosu na zemlje sa sličnim brojem stanovnika. Za pet godina, testirano je 794 sportista iz Srbije. Među sportovima u kojima se najčešće vrše kontrole su fudbal, atletika i biciklizam, a sportovi u kojima je najveći broj doping pozitivnih su boks, dizanje tegova, bicikizam i košarka. Dr Dikić je zaključio da ostvareni rezultati testiranja upozoravaju na značaj kontrole dopinga u sportu i zahtevaju da se pored Ministarstva omladine i sporta i nekih sportskih saveza, uključe svi sportski savezi, sve sportske institucije i mediji.

Članovi Odbora i prisutni gosti složili su se u oceni da je u budućnosti potrebano još intenzivnije vršiti antidoping kontrole u sportu, a sve u cilju zdravog bavljenja sportskim aktivnostima i iskorenjivanja dopinga u srpskom sportu.

U nastavku sednice, Radivoje Milutinović obavestio je članove Odbora o prioritetima razvoja sporta u Valjevu. Dragan Jeremić predstavio je plan razvoja sportske infrastrukture u Valjevu. Viktor Dimitrijević prezentovao je projekat izgradnje nove Hale sportova, dok je Milorad Minić izložio plan izgradnje zatvorenog bazena u Sportsko-rekreativnom centru Petnica u Valjevu.

Po završetku sednice, članovi Odbora posetili su osnovnu školu u selu Popučkama.

Narodni poslanici odigrali su i prijateljsku utakmicu u malom fudbalu sa timom veterana Valjeva. Ekipu veterana Valjeva izabrali su valjevski novinari. U ovom sportskom susretu, odigranom u Hali sportova, za tim Narodne skupštine Republike Srbije igrali su: Milan Vučković, Milan Lapčević, Aleksandar Pejčić, Slađan Mijaljević, Zoran Kasalović, Đorđe Milićević, Tamaš Tot, Dejan Nikolić, Mirko Čikiriz i Filip Stojanović (selektor).

Rezultat utakmice Veterani Valjeva – Narodni poslanici 2:2.

Valjevo: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Četvrtak, 22. decembar 2011. Trideset treća sednica Odbora za omladinu i sport Niš Ima fotografija

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.