Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Штрпце

Среда, 26. новембар 2014.

20. седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

Одбор за одбрану и унутрашње послове је, на седници одржаној 26. новембра, разматрао Информацију о раду Министарства унутрашњих послова у периоду од јула до септембра 2014. године.


26. новембар 2014. Учесници 20. седнице Одбора за одрану и унутрашње послове

26. новембар 2014. Учесници 20. седнице Одбора за одрану и унутрашње послове

Представљајући информацију о раду МУП-а министар унутрашњих послова, др Небојша Стефановић истакао је да је укупан криминал у Србији је у периоду од маја до октобра 2014. године, смањен за 9,4 одсто, у односу на претходни извештајни период. Значајан напредак у раду Министарство унутрашњих послова бележи и у области заплене наркотика, трговине људи, расветљавању убистава и убистава у покушају, као и у борби против привредног криминала и корупције.

Чланови Одбора и народни посланици који су присуствовали седници, која је одржана ван седишта, односно у Палати Србија, интересовали су се да ли је остварен напредак у расветљавању одређених кривичних дела, о најављеним изменама и допунама Закона о безбедности у саобраћају, о проблему просјачења деце, и налажењу решења којим би било смањено насиље над женама и децом.

Одбор је већином гласова прихватио Информацију о раду Министарства унутрашњих послова у периоду од јула до септембра 2014. године.

Седници Одбора присуствовали су и Милорад Вељовић, директор полиције; Иван Ристић, саветник министра и шеф Кабинета министра; Милорад Тодоровић, секретар Министарства; Зоран Алимпић, начелник Управе полиције; Зорица Лончар Касалица начелница Управе за управне послове; Златко Пантелић начелник Службе за сузбијање криминала Управе криминалистичке полиције и Тања Сантрач саветник министра унутрашњих послова.

Седници је председавала Марија Обрадовић, председница Одбора.


Видео (1)

Среда, 26. новембар 2014. | 20. седница Одбора за одбрану и унутрашње послове 26.11.2014.

Штрпце: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Уторак, 21. октобар 2014. 17. седница Одбора за одбрану и унутрашње послове Нови Сад Има фотографија Има видео снимака

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.