Понедељак, 23. јул 2007.

Трећа седница Одбора за правосуђе и управу

Одбор за правосуђе и управу је на седници одржаној 23. јула разматрао обавештења председника Врховног суда Србије и Великог персоналног већа о испуњености услова за престанак функције појединих носилаца правосудних функција.Одбор за правосуђе и управу је на седници одржаној 23. јула разматрао обавештења председника Врховног суда Србије и Великог персоналног већа о испуњености услова за престанак функције појединих носилаца правосудних функција.

Председник Одбора Жарко Обрадовић је на почетку седнице поднео оставку на ту функцију у складу са договором шефова посланичких група и на место председника Одбора је изабран народни посланик Мирослав Петковић из Посланичке групе ДСС-НС.

Седници Одбора је присуствовао министар правде Душан Петровић који је истакао да великом броју јавних тужилаца и судија престаје мандат што представља у овом тренутку велику сметњу нашем правосудном систему. Зато је важно да Одбор и Народна скупштина констатују престанке мандата носиоцима правосудних функција како би наш правосудни систем постао солиднији, што је важно у борби против организованог криминала. Министар је најавио и скоро доношење Закона о високом савету правосуђа и других прописа којима ће се наше законодавство хармонизовати са европским стандардима.

Чланови Одбора су констатовали да су испуњени услови за престанак функције појединих носилаца правосудних функција, а народни посланик Владан Батић је издвојио мишљење. Одбор је утврдио Предлог одлуке о престанку судијске дужности и упутио га Народној скупштини, са предлогом да се разматра по хитном поступку, на седници Шестог ванредног заседања у 2007. години. Одбор је одредио за представника предлагача председника Одбора, народног посланика Мирослава Петковића.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
уторак, 5. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја