19. новембар 2020. Одржан радни састанак Одбора за одбрану и унутрашње послове са министром одбране

19. новембар 2020. Одржан радни састанак Одбора за одбрану и унутрашње послове са министром одбране

Четвртак, 19. новембар 2020.

Одржан радни састанак Одбора за одбрану и унутрашње послове са министром одбране

Одбор за одбрану и унутрашње послове одржао је 19. новембра 2020. године у Дому Гарде на Топчидеру радни састанак са потпредседником Владе и министром одбране, др Небојшом Стефановићем.


На почетку састанка, присутним представницима Одбора презентоване су надлежности, структура и статус професионалних припадника Војске Србије.

Током дискусије, министар Стефановић је указао на значај опремања Војске Србије савременим борбеним системима као и важност побољшања стандарда и услова рада припадника Војске Србије. Том приликом, информисао је чланове Одбора о актуелном стању у Министарству одбране и Војсци Србије, као и о могућностима за унапређење у наредном периоду.

Чланови Одбора су имали прилику да са министром одбране размене мишљења и ставове у вези са аспектима рада професионалних припадника Војске Србије као и да се упознају са планираним пројектима и инвестицијама. Чланови Одбора истакли су да ће се и убудуће залагати за још снажнију и опремљенију Војску, али и за побољшање материјалног положаја њених припадника. У том смислу веома је значајно да се настави привредни раст Србије, како би се и материјални положај припадника Војске побољшао, а то никако не може без стабилне и безбедне Србије.

На крају дискусије, Александар Марковић, председник Одбора је нарочито истакао да жели да настави добру праксу сарадње Одбора за одбрану и унутрашње послове са министарствима која се налазе у делокругу рада Одбора, са циљем унапређења степена информисаности народних посланика као и остваривања контролне функције Народне скупштине.

Састанку су присуствовали следећи чланови Одбора: Александар Марковић, председник Одбора, мр Игор Бечић, проф. др Зоран Драгишић, Душко Тарбук, Србислав Филиповић, Маријана Крајновић, Иван Рибаћ, Александар Мирковић, Јелена Мијатовић, Драган Марковић, Наташа Михаиловић Вацић, као и заменици чланова: Дијана Радовић, Јустина Пупин Кошћал. Поред министра одбране састанку су присуствовали и представници министарства одбране: Александар Живковић, државни секретар Министарства и Милица Ћатић, секретар Министарства.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6