Сандра Божић

САНДРА БОЖИЋ

Изборна листа

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Заједно можемо све

Посланичка група

Посланичка група „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ“

Политичка странка на чији предлог је изабран/а

Српска напредна странка (СНС)

Датум потврђивања посланичког мандата

01.08.2022.

Година рођења

1979.

Занимање

дипломирани политиколог за међународне односе

Функција у Народној скупштини Републике Србије

  • Потпредседник Народне скупштине

Чланство у одборима

Чланство у осталим радним телима и делегацијама

  • Парламентарни одбор за стабилизацију и придруживање (потпредседник)

Чланство у делегацијама

Чланство у групама пријатељства

Место пребивалишта

Панчево

Посланичка канцеларија

  • Моше Пијаде 19, Панчево
  • 013-342-680
  • Нада Милановић
  • сваког радног дана од 10.00 до 16.00 часова

Биографија

Рођена је 15. октобра 1979. године у Панчеву.

Факултет политичких наука завршила је на Београдском универзитету. По занимању је дипломирани политиколог за међународне односе.

Говори енглески и руски језик, мајка је две ћерке.

Од 2008. до 2015. године радила је у приватном сектору у области енергетике, где је обављала посао менаџера продаје и маркетинга, а касније и саветничке послове.

Од марта 2015. до марта 2018. обављала је дужност директора панчевачког ЈКП „Грејање“, када ово предузеће због одличних резултата и развоја добија награду за најуспешнију топлану у Србији.

Након верификације посланичког мандата у Народној скупштини Републике Србије, народни посланик постаје 2018. године. Обављала је дужност народне посланице у два сазива Народне скупштине, а на изборима 2022. године изабрана је по трећи пут. У једанаестом сазиву била је чланица Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва, Одбора за права детета, заменица члана Одбора за одбрану и унутрашње послове, Одбора за здравље и породицу и Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања. Такође је обављала функцију заменика члана у Делегацији у Парламентарној димензији Централно-европске иницијативе. У дванаестом сазиву била је заменица председника посланичке групе „Александар Вучић – За нашу децу“, председница Одбора за културу и информисање, чланица Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, и заменица члана Одбора за контролу служби безбедности. У истом мандату председавала је Женском парламентарном мрежом, бавећи се питањима унапређења родне равноправности и превенцијом насиља према женама.

Усавршавала се у домену корпоративног управљања, финансијског управљања и контроле. Поседује сертификат Интерног проверивача према ИСО 14001:2015. као и сертификат за финансијско, правно и буџетско пословање привредних друштава, буџетских корисника и јавних предузећа.

У току професионалне каријере као менаџер пројекта, испред града Панчева, водила је пројекат „Банатско сунце за све“, који и данас представља један од највећих пројеката те врсте у Југоисточној Европи. Поред тога, успешно је обављала функцију председника Управног одбора Атлетског клуба „Динамо“ из Панчева, у којем је остварила запажене јуниорске резултате.

Чланица је Председништва Српске напредне странке.
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Будите у току