Среда, 11. април 2012.

Полазници Високих студија безбедности и одбране у посети Народној скупштини

Прва класа полазника Високих студија безбедности и одбране посетила је данас Народну скупштину, где су након упознавања са историјом и уметничким вредностима здања Дома Народне скупштине, разговарали са генералним секретаром Вељком Одаловићем.


У разговору са 15 полазника Високих студија, представника министарстава, Војске Србије, Војске Босне и Херцеговине, као и Народне скупштине, генерални секретар Одаловић истакао је основне карактеристике рада Народне скупштине у протекле четири године. Он је изразио задовољство сарадњом Народне скупштине и Војне Академије, посебно у погледу обука и програма усавршавања у којима учествују и представници Народне скупштине. Посебну пажњу у представљању резултата рада генерални секретар обратио је на законодавну функцију Народне скупштине, истичући да је међу 807 закона и 217 других аката донетих у овом сазиву, значајан број оних који се односе на област одбране и безбедности. Он је нагласио да ће у наредном периоду акценат рада Народне скупштине бити на унапређењу контролне функције, посебно у погледу контроле рада Владе и служби безбедности. Он је полазнике Високе школе упознао са текућим активностима и обавезама Народне скупштине и стручне Службе, осврнувши се и на рад Републичке изборне комисије на спровођењу избора за народне посланике и председника Републике. Генерални секретар је са поносом истакао да је Народна скупштина испунила све своје обавезе по питању процеса европских интеграција и поновио да је Европска комисија позитивно оценила рад Народне скупштине у претходном периоду. Народна скупштина постигла је завидан ниво транспарентности, сарадње са међународним организацијама, али и унапређења рада стручне Службе доношењем низа интерних аката којима се одређује правац њеног развоја у наредним годинама.
Пуковник Слободан Јоксимовић, начелник Високих студија безбедности и одбране, упознао је генералног секретара са основним принципима рада и програмом студија, чији је фокус усмерен на аспекте стратегијског окружења, безбедности и управљања системом националне безбедности.
У наставку посете полазницима Високих студија представници Службе Народне скупштине представили су организацију и рад стручне Службе, рад одбора Народне скупштине, институт јавних слушања и поступак контроле над радом Владе, као и делокруг рада Одбора за контролу служби безбедности, који ће бити контитуисан у новом сазиву. Посета полазника Високих студија безбедности и одбране завршена је разговорима о унапређењу сарадње Народне скупштине и Војне Академије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
уторак, 6. децембар

Цео календар догађаја