14. новембар 2019. Председница ПГП са Грузијом Дубравка Филиповски са амбасадором Грузије Јосебом Нанобашвилијем

14. новембар 2019. Председница ПГП са Грузијом Дубравка Филиповски са амбасадором Грузије Јосебом Нанобашвилијем

Четвртак, 14. новембар 2019.

Председница ПГП са Грузијом Дубравка Филиповски примила у опроштајну посету амбасадора Грузије Јосеба Нанобашвилија

Председница ПГП са Грузијом Дубравка Филиповски разговарала је данас, у Дому Народне скупштине, са одлазећим амбасадором Грузије о традиционално добрим односима две земље, који су нарочито интензивирани за време мандата амбасадора Нанобашвилија.


Филиповски је навела да је потписивање Споразума о партнерству два парламента, допринело да се сарадња подигне на виши институционални ниво, што додатно омогућава јачање сарадње у области евроинтеграција, имајући у виду да је заједнички циљ две државе пуноправно чланство у овој организацији.

Такође је указала на значај укидања визног режима, што ће додатно допринети да се два народа боље упознају.

Председница ПГП са Грузијом је истакла да две земље имају сличне политичке ставове, обострано поштују територијални интегритет и суверенитет, а самим тим поштују и међународно право. С тим у вези, амбасадор је поручио да је Грузија доследна у свом ставу у погледу непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова.

Током састанка, амбасадор се захвалио Дубравки Филиповски на досадашњем ангажовању и истакао да захваљујући њеном раду, председнику Одбора за спољне послове и председници Народне скупштине, сарадња између два парламента, достигла завидни ниво.

Јосеб Нанобашвили је изразио наду да ће се следеће године, организовањем низа догађаја и свечаности у Тбилисију обележити 25 година од успостављања дипломатских односа између Србије и Грузије, а Филиповски је додала да ће се, у договору са председницом Народне скупштине, заложити да се поменута годишњица обележи и у Београду на високом нивоу.

На крају састанка, саговорници су оценили да постоји простор за додатно унапређење сарадње у домену економије, трговине и привреде и изразили уверење да ће свеобухватна билатерална и парламентарна сарадња наставити да се унапређује.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
среда, 25. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја