Сарадња

САРАДЊА ОДБОРА ЗА ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ СА МЕЂУНАРОДНИМ И ДОМАЋИМ ИНСТИТУЦИЈАМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА

Одбор за европске интеграције од свог формирања успоставио је веома интензивну и континуирану сарадњу са институцијама ЕУ, парламентима држава чланица ЕУ, парламентима држава у региону, са њиховим дипломатским представништвима и мисијама међународних организација у Србији. Једна од битних надлежности Одбора за европске интеграције је развијање сарадње са одборима парламената земаља чланица ЕУ, парламентарним институцијама Европске уније (ЕП), са одборима за европске интеграције/послове земаља у региону, као и са другим међународним организацијама и невладиним сектором.

Сарадња са институцијама ЕУ најинтензивнија је са Европским парламентом али је веома активна сарадња и са Делегацијом ЕУ у Београду и Европском комисијом као и Европским саветом. Одбор је такође успоставио сарадњу са великим бројем парламената држава чланица ЕУ а посебно са њиховим одборима за европске послове.

Сарадња са парламентима земаља у региону одвија се кроз Регионални секретаријат за парламентарну сарадњу у Југоисточној Европи који има седиште у Софији, Регионални савет за сарадњу у Југоисточној Европе са седиштем у Сарајеву, кроз Конференције одбора за европске интеграције земаља учесница процеса стабилизације и придруживања југоисточне Европе (КОСАП) као и кроз билатералне односе са парламентима држава у региону.

Поред тога интезивна је сарадња са невладиним сектором а посебно Европским покретом у Србији, Групом 484, као и са међународним и другим организацијама као што су Савет Европе, ОЕБС, Фридрих Еберт Фондација и др.

П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Петак, 15. децембар

Цео календар догађаја

Будите у току