Актуелно

 • Уторак, 30. октобар 2018.

  Усвојенe заједничке препоруке и Декларација Деветог састанка Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање ЕУ - Србија/ПОСП

  Делегације Народне скупштине и Европског парламента наставиле су рад Деветог састанка ПОСП у уторак, 30. октобра, расправом о најновијем развоју догађаја у дијалогу између Београда и Приштине уз посредовање ЕУ спољној, безбедносној и одбрамбеној политици и сарадњи и претприступној помоћи ЕУ Србији и представљању бенефита ЕУ грађанима.

 • Понедељак, 29. октобар 2018.

  Почело одржавање Деветог састанка Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање ЕУ-Србија/ПОСП

  Девети састанак Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Европске уније и Србије/ПОСП, на коме посланици Народне скупштине и Европског парламента разговарају о аспектима односа ЕУ и Србије, почео је 29. октобра, у Дому Народне скупштине.

 • Понедељак, 29. октобар 2018.

  47. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је, на седници одржаној 29. октобра 2018. године, размотрио у начелу Предлог закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама, Предлог закона о критичној инфраструктури, Предлог закона о испитивању, жигосању и обележавању оружја, направа и муниције, Предлог закона о заштити података о личности и Предлог закона о бесплатној правној помоћи.

 • Уторак, 23. октобар 2018.

  46. седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора за европске интеграције, одржаној 23. октобра 2018. године, која је била затворена за јавност, размотрио je и дао позитивно мишљење на Предлог преговарачке позиције Рeпублике Србије за Међувладину конференцију о приступању Републике Србије Европској унији за поглавље 21 - Трансевропске мреже и на Предлог преговарачке позиције Рeпублике Србије за Међувладину конференцију о приступању Републике Србије Европској унији за поглавље 14 - Транспортна политика.

 • Уторак, 16. октобар 2018.

  45. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је, на седници одржаној 16. октобра 2018. године, размотрио у начелу Предлог закона о грађевинским производима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о истраживању несрећа у ваздушном, железничком и водном саобраћају, Предлог закона о изменама и допунама Закона о државној припадности и упису пловила и Предлог закона о изменама и допунама Закона о поморској пловидби.

 • Петак, 5. октобар 2018.

  Делегација Народне скупштине на интерпарламентарној конференцији Трансформација региона Западног Балкана – улога и будућност процеса придруживања ЕУ

  Делегација Народне скупштине у саставу: Дубравка Филиповски, заменик председника Одбора за спољне послове, Звонимир Ђокић, члан Одбора за европске интеграције, Муамер Бачевац, члан Одбора за европске интеграције и Никола Савић, члан Одбора за спољне послове, учествују на интерпарламентарној конференцији на тему: “Трансформација региона Западног Балкана – улога и будућност процеса придруживања ЕУ“, која се одржава у парламенту Бугарске у Софији, 5. октобра 2018. године.

 • Четвртак, 27. септембар 2018.

  44. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је, на седници одржаној 27. септембра 2018. године, размотрио Извештај о преговорима о приступању Републике Србије Европској унији током председавања Републике Естоније (јун–децембар 2017) и Извештај о спровођењу Националног програма за усвајање правних тековина ЕУ (НПАА), за друго тромесечје 2018. године.

 • Уторак, 18. септембар 2018.

  Весна Марковић, члан Одбора за европске интеграције, на „Међународном дану демократије“ у Европском парламенту

  У Европском парламенту у Бриселу обележава се 18. септембар “Међународни дан демократије“, са главном темом „Лидерство ЕУ за демократију“.

 • Понедељак, 17. септембар 2018.

  43. седница Одбора за европске интеграције

  На седници Одбора за европске интеграције, одржаној 17. септембра 2018. године, која је била затворена за јавност, Одбор је размотрио и дао позитивно мишљење на Предлог преговарачке позиције Рeпублике Србије за Међувладину конференцију о приступању Републике Србије Европској унији за Преговарачко поглавље 4 „Слободно кретање капитала“ .

 • Понедељак, 10. септембар 2018.

  Председник Одбора за европске интеграције одржао састанак са чланом Одбора за европске послове Сената Републике Француске

  Председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак одржао je састанак са чланом Одбора за европске послове Сената Републике Француске Оливијеом Кадиком који борави у званичној посети Републици Србији.

 • Среда, 18. јул 2018.

  41. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је, на седници одржаној 18. јула 2018. године, која је била затворена за јавност, размотрио и дао позитивно мишљење о Предлогу преговарачке позиције Рeпублике Србије за Међувладину конференцију о приступању Републике Србије Европској унији за Преговарачко поглавље 2 „Слобода кретања радника“.

 • Уторак, 17. јул 2018.

  42. седница Одбора за европске интеграције

  Одбор за европске интеграције је, на седници одржаној 17. јула 2018. године, размотрио у начелу Предлог закона о људским ћелијама и ткивима, Предлог закона о пресађивању људских органа и Предлог закона о изменама и допунама Закона о психоактивним контролисаним супстанцама.

 • Четвртак, 12. јул 2018.

  Интерпарламентарна конференција на тему Ваљано управљање фондовима ЕУ: Овлашћења ЕП у области буџетске контроле

  Делегација Народне скупштине у саставу: Дубравка Филиповски, заменик председника Одбора за спољне послове и заменик члана Одбора за европске интеграције, Гордана Чомић, члан Одбора за европске интеграције, Милорад Мијатовић и Золтан Пек, чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, учествује на интерпарламентарној конференцији на тему: Ваљано управљање фондовима ЕУ: Овлашћења ЕП у области буџетске контроле, која се одржава у Европском парламенту у Бриселу, 11 и 12. јула 2018. године.

 • Понедељак, 9. јул 2018.

  Учешће делегације Одбора за европске интеграције на састанку председавајућих КОСАК

  Делегација Одбора за европске интеграције учествује на састанку председавајућих Конференције парламентарних одбора за европске послове држава чланица ЕУ (КОСАК), који се одржава 8. и 9. јула 2018. године, у Бечу, у Аустрији, у оквиру парламентарне димензије аустријског председавања Саветом Европске уније.

 • Среда, 4. јул 2018.

  Председник Одбора за европске интеграције разговарао са амбасадором Француске у Србији

  Председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак разговарао је са амбасадором Француске у Србији Њ.Е. Федериком Мондолонијем (Federic Mondoloni) о перспективама европских интеграција Србије, проширењу Европске уније и билатералним односима две земље.

 • Уторак, 26. јун 2018.

  Председник Одбора за европске интеграције састао се са амбасадором Републике Италије у Србији

  Ненад Чанак, председник Одбора за европске интеграције састао се са Њ.Е. Карлом Ло Кашом, амбасадором Републике Италије у Београду. Тема састанка била је актуелна ситуација у процесу европских интеграција Србије.

 • Уторак, 26. јун 2018.

  Изјава председника Одбора за европске интеграције поводом отварања нових преговарачких поглавља

  Поводом отварања нових преговарачких поглавља, председник Одбора за европске интеграције Ненад Чанак изјавио је: „Са отварањем два нова поглавља 33 и 13, која се односе на финансијске и буџетске одредбе и рибарство у приступним преговорима са Европском унијом, Република Србија има већ 14 отворених, међу којима и два поглавља која су одмах привремено затворена.

 • Четвртак, 21. јун 2018.

  40. седница Одбора за eвропске интеграције

  На седници, од 21. јуна, чланови Одбора размотрили су Предлог закона о поједностављеном радном ангажовању на сезонским пословима у одређеним делатностима, који је поднела Влада.

 • Среда, 20. јун 2018.

  59. пленарна седница Конференције парламентарних одбора за питања Уније парламената Европске уније

  Делегација Одбора за европске интеграције Народне скупштине Републике Србије је учествовала на 59. пленарној седници Конференције парламентарних одбора за питања Уније парламената Европске уније, која је организована у оквиру Парламентарне димензије председавања Бугарске Савету ЕУ, 18. и 19. јуна, у Софији.

 • Петак, 15. јун 2018.

  Декларацијом и препорукама осмог састанка ПОСП афирмисана европска перспектива Србије 2025. године

  Осми састанак Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање одржан је у Стразбуру, 13. и 14. јуна 2018. године. На крају дводневног састанка усвојени су Декларација и препоруке, који јасно потврђују европску перспективу Србије 2025. године.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Будите у току