Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine

Zlatibor

Četvrtak, 2. jul 2009.

Šesnaesta sednica Odbora za Kosovo i Metohiju

Odbor za Kosovo i Metohiju održao je 1. i 2. jula Šesnaestu sednicu u Štrpcu, AP Kosovo i Metohija. Pošto je sednici prisustvovalo sedam članova Odbora, nije postojao kvorum za odlučivanje, pa je sednica održana bez utvrđivanja dnevnog reda.


Odbor za Kosovo i Metohiju održao je 1. i 2. jula Šesnaestu sednicu u Štrpcu, AP Kosovo i Metohija.

Pošto je sednici prisustvovalo sedam članova Odbora, nije postojao kvorum za odlučivanje, pa je sednica održana bez utvrđivanja dnevnog reda.

Za ovu sednicu bilo je predviđeno da se razmotri Strategija održivog opstanka i povratka na Kosovo i Metohiju, koju je predložila Vlada Republike Srbije. Predsednik Odbora obavestio je da se pozivu za sednicu nisu odazvali predstavnici Vlade, kao predlagači Strategije.

U toku diskusije predstavnici Skupštine Zajednica opština AP Kosovo i Metohija, predsednik opštine Štrpce i privredni predstavnici AP Kosovo i Metohija, koji su prisustvovali sednici, postavili su više pitanja narodnim poslanicima. Pitanja su se odnosila na procenu stanja bezbednosti na KiM nakon početka funkcionisanja Misije EULEKS, rešavanje statusa lica koja su napustila tzv. Kosovsku policijsku službu nakon jednostranog proglašenja Kosova, na snadbevanje električnom energijom Srba koji žive u enklavama, na privatizaciju Turističkog centra Brezovica, nedovoljna finansijska ulaganja u privredni potencijal u svim enklavama, sprečavanje „divlje“ gradnje albanskih kuća na srpskom zemljištu, izlazak na lokalne izbore 15. novembra 2009. godine koje je raspisala tzv. Vlada Republike Kosovo i rešavanje nezaposlenosti na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Predsednik Odbora prihvatio je poziv načelnika prizrenskog okruga da se sledeća sednica Odbora održi u Orahovcu.

Članovi Odbora su 2. jula posetili opštinu Štrpce, gde ih je Zvonko Mihajlović, predsednik opštine, upoznao sa aktuelnom privrednom i političkom situacijom. Istakao je da se opština Štrpce, kao i ostale enklave na KiM, nalazi u teškom i neizvesnom položaju.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora, Ljubomir Kragović.

Zlatibor: Foto galerija

Ostale sednice ovog odbora

Ponedeljak, 18. april 2011. Dvadeset osma sednica Odbora za Kosovo i Metohiju Kosovska Mitrovica
Utorak, 14. april 2009. Dvanaesta sednica Odbora za Kosovo i Metohiju Kosovska Mitrovica
Utorak, 17. februar 2009. Deveta sednica Odbora za Kosovo i Metohiju Zvečan
Četvrtak, 1. novembar 2007. Peta sednica Odbora za Kosovo i Metohiju Koridor 10, Grdelička klisura Ima fotografija

Obratite se odboru Narodne skupštine

Popunite formular i pošaljite poruku

Ukoliko želite da se obratite nekom od odobra Narodne skupštine, popunite formular prikazan ispod sa neophodnim podacima i kliknite na dugme Pošalji.

**Od tri ponuđena kontakta (telefon, adresa i e-mail) obavezno je popuniti bar jedan.

Poruka može imati maksimalno 1000 karaktera.

Polja obeležena zvezdicom (*) su neophodna da biste poslali formular.

Sednice odbora van sedišta Narodne skupštine se organizuju i ova podstrana je izrađena uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u okviru projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine”.
Stavovi i sadržaj na ovoj podstrani ne predstavljaju nužno stanovište UNDP i SDC.