Делегација у Интерпарламентарној скупштини православља

Међупарламентарно тело, основано на иницијативу грчког парламента 1993. са циљевима: уочавање и вредновање промена које се дешавају у Европи, унапређење и јачање улоге православља као важног политичког, културног и духовног ентитета, превладавање екстремних националних и религијских разлика, заштита националних и верских мањина, јачање мултилатералне сарадње на парламентарном нивоу, сарадња и размена искустава међу парламентима и парламентарцима.

Генерална скупштина заседа једном годишње, у јуну месецу.

Наша земља је пуноправни члан од 1995. године.

Више информација о организацији на: www.eiao.org

Активности

  • Александар Чотрић учествовао на видео састанку Међународног секретаријата, председника одбора и известилаца Интерпарламентарне скупштине православља, 14. јула 2020. године.

  • Шеф сталне делегације Александар Чотрић учествовао је на састанку Међународног секретаријата, председника и известилаца Интерпарламентарне скупштине православља, од 13. до 16. новембра 2019. године, у Атини.

  • Шеф сталне делегације Народне скупштине у Интерпарламентарној скупштини православља Александар Чотрић учествовао на 26. Генералној скупштини Интерпарламентарне скупштине православља, од 19. до 23. јуна 2019. године, у Тбилисију, Грузија.

  • Шеф сталне делегације Народне скупштине у Интерпарламентарној скупштини православља Александар Чотрић учествовао је на састанку Међународног секретаријата, председника и известилаца Интерпарламентарне скупштине православља од 2. до 5. априла 2019. године, у Лимасолу, Кипар.

  • Шеф сталне делегације Народне скупштине у ИСП Александар Чотрић и чланице сталне делегације Народне скупштине у ПС Медитерана Тијана Давидовац и Јелена Жарић Ковачевић учествовали су на генералној скупштини и обележавању двадесет пете годишњице Интерпарламентарне скупштине православља, од 25. до 30. јуна 2018. године у Атини. Александар Чотрић изабран је за председника Радне групе за људска права ове организације.

  • Шеф сталне Делегације Народне скупштине у ИСП Александар Чотрић и народни посланици проф. др Љубиша Стојмировић и др Муамер Зукорлић учествовали су на састанку Међународног секретаријата, председника одбора и известилаца ИСП и на међународној конференцији, коју су организовали Парламент Либана и ИСП у сарадњи са Арапском интерпарламентарном унијом, од 2. до 5. априла 2018. године у Бејруту, Либан.

  • У Сочију је од 22. до 24. октобра 2017. године одржан редовни састанак Међународног секретаријата председавајућих одбора и известилаца ИСП. На састанку је Народну скупштину представљао народни посланик Александар Чотрић, шеф сталне делегације у ИСП и известилац Одбора за културу.

  • Шеф сталне делегације Народне скупштине у Интерпарламентарној скупштини православља Александар Чотрић учествовао, у својству известиоца Одбора за културу, на састанку Међународног секретаријата, председника и известилаца ИСП, која се одржала од 3. до 6. маја 2017. године, на острву Хиос, Република Грчка.

  • X сазив – АКТИВНОСТИ

  • IX сазив – АКТИВНОСТИ

  • VIII сазив – АКТИВНОСТИ

Списак народних посланика

Име и презиме народног посланика Политичка странка на чији предлог је изабран/а Место Годиште
ЧОТРИЋ АЛЕКСАНДАР
шеф Делегације
СПО Панчево 1966.
МИРЧИЋ МИЛОРАД
члан Делегације
СРС Нови Сад 1956.
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Будите у току